Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluție prin care solicită acceptarea aderării României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen
Externe 18 octombrie 2022, 20:08 | 483

Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluție, prin care solicită Consiliului Uniunii Europene să accepte, până la sfârșitul anului, aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

”Pentru” au votat 547 de eurodeputați, 49 au fost împotrivă, iar 43 s-au abținut. Aderarea României la spaţiul Schengen ar trebui să asigure eliminarea controalelor la toate frontierele interne, la începutul anului 2023. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, rezoluția reconfirmă că așteptările de aderare la Schengen sunt justificate și legitime. "Condițiile necesare sunt întrunite. Decizia ar trebui să fie luată”, a scris Ciucă pe contul său de Twitter. În prezent, din spaţiul Schengen fac parte statele membre ale Uniunii Europene, cu excepţia României, Bulgariei, Croaţiei, Ciprului și Irlandei. Țările acceptate în această zonă sunt de acord să elimine toate tipurile de control la frontierele reciproce.

Opinia ta contează. Comentează!