Jurnalul orei 17, 8 Mai
Jurnalul orei 17:00 8 mai 2023, 17:48 | 570

Prezentat de Vasile Luchianu

Președintele Maia Sandu a discutat astăzi la Președinție cu reprezentanții mai multor partide despre evenimentul din 21 mai, Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Forțele politice proeuropene au fost îndemnate să-și mobilizeze susținătorii pentru a veni în Piața Marii Adunări Naționale. Unii reprezentanți ai formațiunilor au declarat, după discuția cu șefa statului, că vor fi prezenți la Adunare, iar alții au spus că nu au luat încă o decizie.

Gruparea separatistă de la Tiraspol îi solicită Moscovei să mărească numărul trupelor din contingentul militar rus din stânga Nistrului. Declarația a fost făcută de reprezentantul regiunii transnistrene la Moscova, Leonid Manakov. De partea cealaltă, reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au declarat că „referitor la mecanismul de pacificare se pot expune părțile semnatare ale Acordului moldo-rus de încetare a focului de la Nistru, din 21 iulie 1992, nicidecum persoane care nu au nicio atribuție cu acest mecanism”.

Poliția a publicat imagini video și interceptări în urma perchezițiilor desfășurate ieri, în cadrul dosarului privind coruperea alegătorilor din autonomia găgăuză de către reprezentanții Partidului Șor. Oamenii legii au arătat inclusiv liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate pentru determinarea alegătorilor s-o voteze pe Evghenia Guțul. Zece reprezentanți ai Partidului Şor sunt vizați în acest dosar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie