Jurnalul orei 17, 19 Martie
Jurnalul orei 17:00 19 martie 2024, 17:55 | 465

Prezentat de Vasile Luchianu

Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, a fost convocat astăzi la Ministerului de Externe, unde i-a fost înmânată o notă de protest în legătură cu deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidenţiale din Rusia. Vasneţov a fost anunțat că unul dintre diplomaţii ambasadei a fost declarat persona non-grata şi trebuie să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis la Aeroportul Chișinău în iunie trecut de către un cetățean din Tadjikistan, a acționat în judecată întreprinderea de stat la care era angajat soțul ei. Femeia solicită achitarea unei indemnizații de deces de peste șapte milioane de lei și un prejudiciu moral de 400 de mii de lei. Reprezentanții aeroportului spun că instituția se va conforma actului judecătoresc, care va fi emis pe acest dosar.

Acordul de cooperare dintre Republica Moldova și statul american Carolina de Nord a fost prelungit cu cinci ani. Memorandumul de Înțelegere în acest sens a fost semnat astăzi la Guvern. Acest parteneriat este unul extrem de important, mai ales în contextul crizelor pe care le întâmpină Republica Moldova, legate de agresiunea rusească sau de dezinformare, a declarat secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie