Image-Description
Ucraina retrage trupe de pe frontul din Donbas
Externe 2 noiembrie 2019, 10:36 | 2939

Reprezentanții Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în estul Ucrainei au confirmat, vineri seară, dezangajarea forțelor ucrainene şi ale celor aparţinând rebelilor din Zolote, oraş din Donbas considerat un sector-cheie pe linia frontului, transmite agenţia ucraineană RBC.

Potrivit OSCE, s-a încheiat etapa de retragere a forțelor și a echipamentelor militare de pe ambele părți ale sectorului 2 din oraşul Zolote-4, regiunea Lugansk.

"Reprezentanții Misiunii OSCE au verificat toate acţiunile pe care le întreprindem", subliniază armata ucraineană, avertizând, totuşi, că, în caz de amenințare, militarii Kievului vor deschide foc asupra inamicului.

"În cazul unor acţiuni care ar putea fi o ameninţare la adresa militarilor sau dacă vor exista tentative de ocupare a teritoriilor sau pătrunderea unor grupări diversioniste pe teritoriul controlat de noi, militarii ucraineni vor răspunde în mod corespunzător, trăgând asupra inamicului", se mai arată într-un comunicat al Forţelor Unite din Donbas, misiunea militară a Kievului în regiune.

Opinia ta contează. Comentează!