Image-Description
Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, este urmărit penal. A fost reținut pentru 72 de ore
Social 21 noiembrie 2019, 13:09 | 2206

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitorgoagă, a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii anticorupție. Informația a fost confirmată pentru presă de Emil Gaitur, purtătorul de cuvând al Procuraturi Generale.

În prezent, Procuratura Anticorupție efectuează acțiuni de urmărire penală în privința lui Nicolae Chitoroagă, potrivit sursei citate.

Amintim că Nicolae Chitoroagă, șef al PCCOCS în perioada guvernării PDM a plecat din funcție după schimbarea guvernării. El și-a dat demisia din funcția de procuror-șef la sfârșitul lunii iunie, fiind transferat în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Chișinău. La scurt timp, însă, Chitoroagă a depus cerere de concediu, iar surse din cadrul Procuraturii Generale au informat jurnaliștii de la Ziarul de Gardă că acesta ar fi plecat în concediu pentru aproximativ șapte luni, până în februarie 2020.

Contactat anterior, Chitoroagă a refuzat să spună pentru ce perioadă pleacă în concediu, invocând doar că de șase ani nu a avut nici o zi de concediu.

Opinia ta contează. Comentează!