Un reporter TV a devenit faimos după ce a apărut în direct din Kiev, vorbind în șase limbi diferite
Externe 23 februarie 2022, 20:46 | 1148

Un reporter tv a devenit faimos după ce a apărut în direct din Kiev, vorbind în șase limbi diferite. Philip Crowther a transmis ultimele informații în engleză, luxemburgheză, spaniolă, portugheză, franceză și germană. Jurnalistul glumește că totuși cel mai complicat limbaj pe care încă îl studiază este cel al politicului.

Aceste secvențe video, postate pe Twitter, de către reporter au devenit virale în doar câteva ore, adunând peste 20 milioane de vizualizări. În direct, jurnalistul a prezentat reportajele având în fundal Piața Libertății din capitala ucraineană în șase limbi: engleză, luxemburgheză, spaniolă, portugheză, franceză și germană. Telespectatorii au fost uimiți de cât de multe limbi cunoaște, unii scriind în comentarii că nici măcar nu știau că luxemburgheza este o limbă. Philip Crowther este jurnalist de televiziune și radio. S-a născut în Luxemburg dintr-un tată britanic și o mamă germană.

PHILIP CROWTHER, jurnalist: "Creierul meu a fost pregătit să cunoască noi limbi încă din copilărie. Vorbesc în luxemburgheză cu prietenii, am învățat franceza la școală, apoi încă două limbi, iar în colegiu spaniola și portugheza."

Acesta acoperă domenii legate de diplomația SUA, politica externă, politici publice și business. A fost reporter și prezentator de știri la France 24 din Paris înainte de a se muta la Washington în 2011. Tot în șase limbi acesta a prezentat știrile și la inaugurarea lui Joe Biden.

PHILIP CROWTHER, jurnalist: "Dați-mi cinci minute ca să trec de la o limbă la alta. Cinci secunde ar fi un haos."

Singura limbă care îi dă bătăi de cap reporterului poliglot este cea în care se înțeleg politicienii.

Opinia ta contează. Comentează!