Sâmbătă, pe tot globul s-a manifestat în sprijinul Ucrainei, iar oamenii i-au cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului
Externe 26 februarie 2024, 15:54 | 282

Sâmbătă, pe tot globul s-a manifestat în sprijinul Ucrainei. Mulțimile s-au adunat în Buenos Aires, Belgrad, Toronto și multe alte orașe, cerând lui Vladimir Putin să pună capăt războiului. Oamenii au solicitat o mai mare susținere din partea Occidentului, pe măsură ce cresc temerile cu privire la capacitatea Kievului de a respinge o Rusie, care a prins la curaj, scrie AFP.

Aceste imagini vin din capitala Argentinei, Buenos Aires, unde oamenii au manifestat în semn de solidaritate cu ucrainenii.

ROMAN NAZARIK, membru al comunității ucrainene din Argentina: "Cu toții avem pe cineva, cu toții avem rude, toți lucrează în Ucraina pentru Ucraina, așa că noi chiar trăim îngrijorați, în așteptarea victoriei, așteptând ca războiul să se încheie. Pentru noi, Putin este Hitler al secolului XXI."

Iar acești oameni s-au adunat în capitala Spaniei, Madrid. Mulți dintre ucrainenii care locuiesc în afara țării continuă să se teamă pentru familiile lor.

OKSANA FEDUN, muncitoare ucraineancă în Spania: "Doi ani? Noi suntem în război deja de zece ani! Dar în ultimii doi ani, simțim multă durere în fiecare zi, în fiecare noapte, în fiecare minut, în fiecare secundă. Oamenii noștri luptă. De exemplu, în familia mea, este vorba despre verișorii mei, despre fratele meu, care este pe front și noi nu am auzit nimic de la el de multă vreme."

Imagini cu oameni manifestând au fost filmate și în Statele Unite, și în capitala Franței, Paris.

TATIANA ROLKO, ucraineancă stabilită în Franța: "Pentru noi este important să fim aici pentru că trebuie să dăm semne de viață aici, în Europa, ca să nu uite nimeni, pentru că nu este doar războiul nostru, doar al Ucrainei. Este Ucraina cea, care protejează pe toată lumea."

Proteste au avut loc și în capitala Serbiei, Belgrad.

DMITRY OSIPOV,cetățean rus stabilit la Belgrad: "Mă aflu aici deoarece sunt total împotriva acestui război și urăsc faptul că el are loc. Fiind un cetățean rus, acești ultimi doi ani au fost cei mai răi ani din viața mea. De aceea, am venit aici pentru a spune că sunt împotriva invaziei și, desigur, pentru a susține Ucraina."

Cu pancarte în mâini, pe care scrie „Rusia e un stat terorist”, oamenii s-au adunat și în orașul canadian Toronto, mai notează AFP.

Opinia ta contează. Comentează!