Image-Description
Primarul Ion Ceban a obligat pretorii din Chișinău să inițieze demolarea construcțiilor neautorizate
Social 20 decembrie 2019, 10:44 | 3263

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a semnat un ordin prin care obligă pretorii de sector să inițieze procedura de demolare a construcțiilor neautorizate, ridicate pe terenurile din proprietatea publică a municipiului Chișinău. Ceban a pus, de asemenea, în sarcina pretorilor inventarierea tuturor construcțiilor neautorizate.

Cu acest scop, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare urmează să prezinte, la solicitarea pretorilor, informațiile privind actele permisive.

Conform ordinului, datele cu privire la numărul construcțiilor neautorizate trebuie prezentate de preturile de sector viceprimarului Victor Chironda, până la data de 23 decembrie 2019.

Primarul Ion Ceban a mai cerut „evidența dispozitivelor publicitare amplasate fără permisiunea autorităților municipale”.

„După constatarea ilegalității edificiilor nominalizate, ridicate pe terenuri, proprietate publică și a amplasării neautorizate a dispozitivelor de publicitate, s-a pus în sarcina preturilor de sector inițierea procedurilor de demolare a construcțiilor problematice și respectiv, demontarea panourilor instalate fără acordul Primăriei”, potrivit lui Ceban.

Și anterior primarul Chișinăului, Ion Ceban, a cerut pretorilor să pregătească lista construcțiilor ilegale ce urmează a fi demolate în fiecare sector. El a atenționat responsabilii din cadrul Direcției arhitectură și direcției juridice să nu tolereze încălcarea legislației la emiterea autorizațiilor de construcție, avertizând că, în caz contrar, persoanele responsabile vor fi demise.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie