Image-Description
Violenţe la Hong Kong. Studenții s-au baricadat în campusul Universităţii Politehnice (VIDEO)
Externe 19 noiembrie 2019, 11:52 | 1298

Şefa Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat marţi că speră ca situaţia din campusul Universităţii Politehnice, unde sute de studenţi s-au baricadat în urma unor confruntări cu forţele de ordine, să se detensioneze şi a făcut apel la Poliţie să îi trateze pe protestatari în mod uman.

Potrivit Reuters, aproximativ o sută de studenţi au mai rămas marţi baricadaţi în clădirea Universităţii Politehnice Hong Kong, după ce peste 200 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor din ultima săptămână. Protestatarii care încă se află în clădirea Universătăţii solicită anchetarea violenţelor Poliţiei şi instituirea votului universal în acest teritoriu. Poliţiştii au utilizat până în prezent gloanţe de cauciuc, însă au avertizat în repetate rânduri că, în cazul în care studenţii care s-au baricadat în clădirea Universităţii nu vor colabora, vor utiliza gloanţe de război.

În cadrul unei conferinţe de presă de marţi, Lam a făcut apel la pace. „Dacă protestatarii vor ieşi (din clădire, n.r.) în mod paşnic, atunci nu se pune problema utilizării violenţei”, a spus ea.

Oficialul a adăugat, însă, că dacă situaţia va degenera, Poliţia va fi nevoită să ia „măsurile necesare”. Lam s-a declarat „şocată” de faptul că respectivul campus a fost transformat de către protestatari în „fabrică de armament”.

Şefa Guvernului a mai informat că 600 de protestatari au părăsit deja campusul, inclusiv 200 de studenţi minori.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu şase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Opinia ta contează. Comentează!