Aproximativ 1500 de elevi din clasele I-IV vor afla mai multe despre albine și modul în care acestea sunt afectate de factorii externi
Social 22 martie 2024, 20:39 | 899

Aproximativ 1500 de elevi din clasele I-IV vor afla mai multe despre albine și modul în care acestea sunt afectate de factorii externi. Vorbim de proiectul „Albinele sunt prietenii noștri”, ediția a III-a, care a început astăzi și va dura până pe 20 mai.

ION MAXIM, director executiv, Asociația naționala a apicultorilor: "Acum noi suntem la implementarea programului pilot și astăzi îi dăm startul pentru a promova albina, natura, pentru a promova produsele apicole."

În cadrul proiectului, 55 de profesori din opt instituții de învățământ îi vor instrui pe elevi lor despre importanța albinei.

EVELINA OLARU, director Complex Educațional Hulboaca: "Copii au o alimentație nu atât de sănătoasă și acest proiect le-ar oferi ocazia să cunoască care sunt beneficiile mierii, să o utilizeze în alimentație și să fie pentru ei un beneficiu și în familie."

INGA PROHOR, director IP Liceul Grătiești: "Anume în acest proiect vom învăța copii, ce înseamnă albina, cum să o protejăm, cum să creștem familie de albini. Și poate pe viitor vor fi viitori antreprenori care se vor ocupa cu apicultură."

Elevii vor avea lecții practice alături de apicultori. Unul dintre aceștia, Iurie Turtureanu, lucrează la prisacă mai bine de 30 de ani.

IURIE TURTUREANU, apicultor din Sângerei: "Trebuie să ieșim cu elevii în câmp la prisacă, să le demonstrăm copiilor, să vadă cum este albina, cum stau albinele în stup, cum cresc fagurii, cum depozitează polenul, cum depozitează mierea în stup, cum cresc ceara. Că numai în clasă făcând lecții, cred că nu le va fi atât de interesant, cum va fi în prisacă."

VITALIE POPA, apicultor: "Copiii care o să viziteze prisaca au un program scurt api-educativ. Ceea ce noi o să încercăm să le facem și până la excursie în cadrul școlilor. Pentru că fiecare școala va implementa câteva ore și noi apicultorii selectați vom fi prezenți în acele școli câte o zi, două, ca să le prezentăm ce înseamnă viața unui apicultor."

Proiectul a fost elaborat la inițiativa Ambasadei Republicii Slovenia în România și Republica Moldova. Parteneri acestui proiect sunt Ministerul Educației și Cercetării, și Asociația apicultorilor.

Opinia ta contează. Comentează!