Image-Description
Ucraina vrea să ceară R.Moldova socoteală pentru lucrările din acvatoriul portului Giurgiulești
Economic 6 decembrie 2019, 16:09 | 3599

Administrația porturilor maritime din Ucraina intenționează să adreseze Republicii Moldova o notă prin care va cere să fie consultată cu privire la lucrările de adâncire a albiei Dunării în zona portului Giurgiulești. Declarații în acest sens au fost făcute, în cadrul unei vizite de lucru la Reni, de șeful instituției, Raivis Veţkagans, potrivit presei ucrainene.

„În prezent, Ministerul Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Externe lucrează asupra obiectivului ca la nivelul Comisiei Dunărene să fie stabilit că acordurile încheiate trebuie respectate. Pregătim o notă în acest sens pentru a arăta că aceste lucrări (adâncirea, dragarea acvatoriului la portul moldovenesc) au fost convenite și sperăm că acest lucru va opri implementarea acțiunilor necoordonate", a declarat funcționarul ucrainean.

Operatorul Portului International Liber Giurgiulești este "Danube Logistics", care și-a anunțat în octombrie intenția de a dubla capacitatea terminalului de marfă solidă - până la 1,5 milioane de tone pe an, menționează Infotag. În acest scop, în cadrul proiectului, compania planifică achiziționarea unor echipamente suplimentare pentru a construi încă un dig cu o adâncime minimă în apă de șapte metri.

Potrivit conducerii companiei, investiția suplimentară de 10 milioane de dolari va permite "Danube Logistics" să satisfacă cererea tot mai mare de transbordare de cereale, îngrășăminte, cărbune, produse metalice, materiale de construcție și alte mărfuri.

Opinia ta contează. Comentează!