Blocul ACUM acuză nereguli și abuzuri
Politic 7 februarie 2019, 19:42 | 2510

Partidul Democrat utilizează din plin resursele administrative, iar reprezentanţii instituţiilor de forţă îi intimidează pe oponenți politici ai PD-ului. Acuzațiile vin din partea Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Drept argument au fost aduse câteva incidente produse în raionale Străşeni şi Criuleni. Cei vizați nu au reacționat, deocamdată.

Exponentul blocului ACUM, Igor Grosu, a povestit ce s-a întâmplat în circumscripţia 20 Străşeni. El califică drept abatere îngrădirea accesului în Casa de cultură din satul Negreşti, unde urma să aibă loc o întâlnire cu alegătorii.

Igor Grosu afirmă că cetăţenii, care vin la evenimentele electorale, organizate de Blocul ACUM, sunt intimidați de poliție.

Concurentul electoral Lilian Carp spune că şi în circumscripţia 21 Criuleni au loc numeroase ilegalităţi. Cea mai vădită este folosirea resurselor administrative.

Alegătorii ar fi intimidaţi nu doar de poliţişti, dar şi de către primarii PD-ului.

Primarul ar fi recurs şi la ameninţări în adresa lui Vladimir Spânu. Participanţii la conferinţa de presă spun că vor sesiza observatorii naţionali şi internaţionali despre intimidările, la care recurg unele partide şi instituţii de stat.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la apelul telefonic, pentru a da o replică. La fel și ceilalţi funcţionari, primari, secretari şi reprezentanţi ai instituţiilor de stat, vizaţi în declaraţiile exponenţilor blocului ACUM. Am reuşit să vorbim doar cu Aliona Jignea, consultantul Cancelariei de Stat, pe care am întrebat-o dacă este sau nu adevărat că la întâlnirile cu premierul Pavel Filip sunt aduşi angajaţii instituţiilor bugetare. Aliona Jignea ne-a cerut să-i expediem o solicitare de informaţii. Până la ora editării acestui material nu am primit răspuns.

Opinia ta contează. Comentează!