Piese auto uzate, găsite de vameși
Social 13 februarie 2023, 15:35 | 240

A furat un buletin de identitate și a luat două telefoane în credit. Făptașul va sta 11 ani după gratii. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Circa 2 mii 800 de șoferi au fost sancționați pentru că au ignorat prevederile regulamentului circulației rutiere, anunță Poliția. Aproape 30 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la de la volan pentru că se aflau în stare de ebrietate. Peste o mie de șoferi au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză. Peste 430 de conducători auto au primit amenzi pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, 330 - pentru că au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță, 312 - pentru oprire în locuri interzise, iar 139 - pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Piese auto uzate, dosite în vederea transportării ilicite, au fost depistate de vameși într-un microbuz ce venea din Lituania. Șoferul, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 29 de ani, a comunicat că transportă doar bagaje personale, dar vameșii au găsit în mașină piese auto uzate. Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată.

Un tânăr de 23 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea a două jafuri, două escrocherii și un episod de furt. Individul a fost condamnat la 11 ani de închisoare, informează Procuratura Generală. Potrivit anchetei, pe 28 iulie 2020, bărbatul a furat un telefon de 3 mii 200 de lei dintr-un lombard din Chișinău, după ce l-a luat în mână sub pretextul de a-l analiza. Pe 27 octombrie 2020, el l-a jefuit pe un bărbat în sectorul Buiucani. Individul i-a sustras și buletinul de identitate, iar a doua zi a mers cu actul străin la două magazine specializate și a procurat, în credit, două telefoane - unul de 8 mii 999 de lei și altul de 6 mii 99 de lei. La începutul anului 2021, individul, aflându-se într-un apartament din sectorul Buiucani a furat bunuri ale altei victime, care dormea: un portofel cu bani, un telefon mobil, o tabletă și o pereche de încălțăminte, cauzând astfel victimei un prejudiciu de 14 mii 398 de lei. Inculpatul și-a recunoscut vinovăția, mai informează Procuratura Generală.

Opinia ta contează. Comentează!