Orașul italian Siena a fost zguduit de mai multe cutremure de mică intensitate
Externe 9 februarie 2023, 19:33 | 328

Orașul italian Siena a fost zguduit de mai multe cutremure de mică intensitate, în noaptea de miercuri spre joi. Au fost înregistrate aproximativ 20 de replici. Autoritățile din Toscana au luat ca măsură de siguranță închiderea tuturor școlilor și a muzeelor, informează AFP.

Potrivit Institutului National de Geofizică și Vulcanologie, după ora 22:00 a avut loc un cutremur de 3,5, urmat de 19 replici cu magnitudini cuprinse între 2 și 2,8 grade. Acest lucru a produs îngrijorare, iar autoritățile au luat decizia să închidă toate instituțiile de învățământ.

DECLARAȚIA PRIMĂRIEI DIN SIENA: "Au fost efectuate mai multe verificări în clădirile comunale, dar la acest stadiu nu a fost detectat niciun pericol. Închidem școlile, centrele sportive, sălile de fitness și toate birourile comunale din regiune."

Italia, aflată la convergența dintre ”placa eurasiatică” și ”placa africană”, care o împinge spre Balcani în partea sa nordică, este expusă la riscul de seisme în mare parte a teritoriului său.

În 2009, un cutremur a provocat peste 300 de morți în orașul L'Aquila și în regiunea sa înconjurătoare, în centrul țării. Bilanțul a fost similar și după un seism, care s-a produs în 2016 în Amatrice, tot în centrul Italiei.

Orașul Siena, aflat în sudul regiunii Toscana, este celebru pentru patrimoniul său artistic și pentru "Palio", o spectaculoasă cursă de cai, organizată de două ori pe an, pe 2 iulie și pe 16 august. Centrul său istoric a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Opinia ta contează. Comentează!