Image-Description
14 polițiști uciși într-un atac din vestul Mexicului, puternic afectat de rivalitățile dintre traficanții de droguri
Externe 15 octombrie 2019, 09:22 | 1158

Cel puțin 14 polițiști au fost uciși luni în urma unui atac armat în statul Michoacan, din vestul Mexicului, au informat autoritățile locale, citate de France 24.

Potrivit presei locale, polițiștii realizau o percheziție în momentul în care mai mulți bărbați înarmați aflați în mai multe mașini au deschis focul asupra acestora. Atacatorii au incendiat cel puțin două mașini de Poliție și au lăsat la fața locului mai multe mesaje de amenințare la adresa forțelor de securitate, potrivit Mediafax.

„Guvernul condamnă atacul care a dus la moartea a 14 polițiști în Aguililla, Michoacan. Ținem legătura cu Guvernul statului și le vom pune la dispoziție toate resursele noastre (...) pentru a-i găsi pe responsabili și pentru a-i aduce în fața justiției”, a scris pe Twitter ministrul mexican pentru Securitate.

La rândul său, guvernatorul statului Michoacan, Silvano Aureoles a condamnat atacul, pe care l-a descris ca fiind „laș”.

Autoritățile au instituit filtre pe șoselele naționale din regiune pentru prinderea atacatorilor.

Statul Michoacan este puternic afectat de violențele dintre grupurile rivale de traficanți de droguri. În urma unei confruntări armate între două astfel de grupări pe 30 august, nouă persoane au murit și alte 11 au fost rănite în orașul Tepalcatepec, aflat la 75 de kilometri de Aguililla.

Peste 250.000 de persoane au fost ucise în Mexic în ultimii ani, iar în 2018 au murit 33.749 de persoane din cauza violențelor de acest tip, anul trecut fiind înregistrat un record la nivel național.

Opinia ta contează. Comentează!