Image-Description
Zelenski admite că i-ar putea amnistia pe separatiştii din Donbas
Externe 7 decembrie 2019, 10:36 | 3127

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu exclude posibilitatea ca separatiştii din Donbas să beneficieze de amnistie, însă doar după ce vor fi retrase trupele şi va putea fi garantată securitatea în zona controlată acum de rebeli.

"După summitul în formatul Normandia (programat să aibă loc pe 9 decembrie, la Paris - n.red), dacă vom vedea că avem într-adevăr o astfel de posibilitate, dacă vor fi retrase trupele, grupările armate ilegale, dacă vom avea într-adevăr asigurată securitatea pe teritoriul respectiv şi vom avea posibilitatea să organizăm alegeri, vom putea discuta despre amnistie. Este vorba despre amnistie pentru oamenii care nu au mâinile pătate de sânge", a explicat Zelenski, într-o emisiune televizată.

Totodată, liderul de la Kiev a subliniat că nu intenționează să poarte negocieri directe cu separatiștii şi a menţionat că pledează pentru includerea în procesul de negociere de la Minsk a unor reprezentanți ai ucrainenilor strămutaţi din zona de conflict în alte regiuni ale ţării, menționează pubșlicația ucraineană Korrespondent.

Opinia ta contează. Comentează!