Image-Description
Ceban vrea să mute Primăria Chișinău într-un alt sediu, iar în clădirea actuală să facă muzeu
Social 18 noiembrie 2019, 11:57 | 2960

Primăria municipiului Chișinpu ar putea să transferată într-un alt sediu, de tip „open space” (spațiu deschis), iar clădirea istorică din strada Vlaicu Pârcălab va fi renovată și transformată, de exemplu, într-un muzeul. Acesta este intenția primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, despe care el a vorbit în cadrul ședinței operative de la Primărie.

În același timp, Ceban nu exclude că în actualul sediu al Primăriei ar putea rămâne doar sala de protocol și biroul primarului, „ pentru tradiție”.

El a solicitat Direcției Finanțe a Primăriei să planifice sursele financiare pentru anul viitor ca această clădire, care face parte din patrimoniului cultural, să fie restaurată.

Primarul spune că pentru închirierea și întreținerea noului sediu, municipalitatea își permite aceleași cheltuieli ca și în prezent – 40 de mii de lei vara și 240 de mii de lei iarna.

Ion Ceban a mai anunțat că, în cel mult într-un an de zile, Primăria va fi digitalizată, „de la servicii și finalizând cu ceea ce se face pe intern”. Potrivit primarului, de astăzi, specialiștii în IT vor veni în direcțiile Primăriei pentru a verifica clasificatoarele de date. Modernizarea va începe cu elaborarea ghișeului unic electronic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie