Un automobil cu numere diplomatice a fost surprins în timp ce trece peste linia dublă continuă pe strada Ismail
Social 17 august 2023, 20:00 | 268

Un automobil cu numere diplomatice a fost filmat în capitală de un martor ocular în timp ce încalcă Regulamentul Circulației Rutiere și trece peste linia dublă continuă pe strada Ismail din capitală. Incidentul a avut loc aseară.

Din imaginile video, publicate de un martor pe rețelele sociale, se vede cum automobilul cu numere diplomatice întretaie marcajul cu linia dublă continuă de pe stada Ismail. Șoferul mașinii ar fi încercat să evite coada de mașini formată la semafor și a cotit brusc la stânga.

Cei de la Inspectoratul Național de Securitate Publică ne-au spus că încă n-au accesat sistemul informațional și nu cunosc cărei ambasade îi aparține vehiculul. Totuși, reprezentanții INSP au subliniat că există reguli generale ce determină modul în care poliția trebuie să acționeze în situații similare, indiferent cine ar fi proprietarul mașinii.

GRIGORE GUZUN, șef adjunct al INSP: "Imediat informația dată a fost inregistrată în registrul nostru de evidență a crimelor și consecințelor și se vor lua măsurile necesare privind tragerea la răspundere a șoferului dat, în cazul care el va face excepție de la prevederile legislației internaționale. Dat fiind faptul că unitatea de transport are numere diplomatice, vom vedea dacă conducătorul automobilului dat face parte din angajații care sunt pasibili de pedeapsă, sau fac excepții de la aceste prevederi."

Potrivit unor informații din spațiul public, automobilul cu pricina ar aparține Ambasadei Turciei la Chișinău. Contactat de Jurnal TV pentru un comentariu, consilierul pentru comunicare al Ministerului de Externe, Igor Zaharov, ne-a spus nu are dreptul să confirme sau să infirme astfel de informații.

Opinia ta contează. Comentează!