Jurnalul orei 17, 21 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 21 aprilie 2023, 17:37 | 886

Prezentat de Vasile Luchianu

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost pus, din nou, sub învinuire. Pe numele acestuia a fost pornit un nou dosar în care este bănuit de îmbogățire ilicită. Totodată, Stoianolglo este cercetat pe alte două cauze penale și se află, în prezent, sub control judiciar.

Ședințele de judecată în care fostul deputat PD Constantin Țuțu este cercetat pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații au fost amânate până în vară. Asta în condițiile în care Procuratura Anticorupție a acuzat anterior avocații lui Țuțu că ar tergiversa intenționat examinarea cauzei penale. Potrivit apărătorilor, Țuțu ar urma să meargă în România, pentru un tratament. Nu este clar deocamdată cum va face acest lucru deoarece bănuitul are interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Opt indivizi din Orhei, membri ai grupării Makena, au statut de bănuit într-un dosar penal. Activitatea bărbaților, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, a fost documentată timp de șase luni. Procurorii îi suspectează pe cei opt de escrocherie, șantaj și organizarea jocurilor ilegale de noroc.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie