Jurnalul orei 17, 13 Martie
Jurnalul orei 17:00 13 martie 2023, 17:45 | 552

Prezentat de Vasile Luchianu

Republica Moldova este pregătită să reziste presiunilor atât din exterior, cât și din interior, dar reformele trebuie să continue. Declarația aparține ambasadorului Statelor Unite la Chișinău, care a accentuat că America va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în promovarea democrației, reformele judiciare și elaborarea politicilor anti-corupție. Duminică, poliția a anunțat despre dejucarea unui plan de destabilizare a situației în Republica Moldova.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a decorat post-mortem pe Alexandr Mațievski, care avea și cătățenia Republicii Molodva, cu titlul de „Erou al Ucrainei”, cea mai înaltă distincție a statului. Liderul de la Kiev spune că soldatul, care a fost executat de ruși pentru sloganul ”Glorie Ucrainei”, nu va fi uitat niciodată pentru curajul, de care a dat dovadă. Ministerul de Externe de la Chișinău a emis un comunicat, în care a se arată că ”uciderea cetățeanului moldovean de către militarii ruși poate fi calificată drept crimă de război”.

Un bărbat de 50 de ani a fost lovit de o dronă la concertul de vineri seara a trupei BI-2, care a evoluat pe Arena Chișinău. Imaginile cu incidentul au ajuns pe internet. Responsabilii de la Institutul de Medicină Urgentă afirmă că omul este în stare satisfăcătoare și se află acum sub supravegherea medicului de familie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie