Jonathan Nolan a ajuns la Chișinău
Cultură 26 septembrie 2023, 20:23 | 944

Cunoscutul scenarist de la Hollywood, Jonathan Nolan, s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu reprezentanți ai comunității creative, în cadrul conferinței ”Fix It In Post”. Co-autor al unor pelicule de succes, cum ar fi ”Inception”, ”Interstellar” sau „WestWorld”, a declarat că Republica Moldova poate fi ”un centru pentru marile case de producție internaționale”. Nolan le-a declarat jurnaliștilor că este încântat să se afle aici.

JONATHAN NOLAN, scenarist și regizor de film, SUA: "Îmi place să filmez în diferite locuri, care nu au fost foarte mult pe ecrane, care nu sunt atât de cunoscute publicului. Republica Moldova poate deveni un hub, sau un centru de producție cinematografică, unde pot veni echipe cu experiență, ca să urmeze niște parcursuri proprii, bine fondate, dar să fie o locație nouă. Și eu cred că este o posibilitate interesantă pentru Republica Moldova să vină aici producția internațională și să lucreze cu oamenii extraordinari de aici."

Cineastul de la Hallywood zice că îi place să călătorească prin locuri cu ceva caracteristic.

JONATHAN NOLAN, scenarist și regizor de film, SUA: "Cea mai interesantă parte legată de activitatea mea este faptul că pot filma în diferite părți ale lumii, în diferite țări. Totodată, cunosc și lucrez cu oameni noi. Îmi place mult să călătoresc în țări, care au ceva unic: arhitectură, tradiții. Mâine, urmează să văd mai mult din Moldova."

Evenimentul a adunat peste trei sute de reprezentanți ai comunității creative și oameni pasionați de cinematografie.

ȘTEFAN NAHABA, fondatorul ”Fix It In Post Conference”: "Ne bucurăm foarte mult, pentru că, probabil este ediția cea mai mare, cu toate că este cea mai scurtă. De obicei, aveam mai multe activități, dar astăzi Nolan este magnetul."

Nominalizat la Premiile Oscar și la Premiile Emmy, Jonathan Nolan, fratele celebrului regizor Christopher Nolan, este cunoscut pentru opere cinematografice și TV remarcabile, precum „Memento”, „The Prestige”, „The Dark Knight” „Interstellar” și „Westworld”. Acesta din urmă a strâns nu mai puțin de 54 de nominalizări la Emmy. Conferința ”Fix It In Post” este organizată de Racketa Production și Aesthetic Media, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Opinia ta contează. Comentează!