Peste patru miliarde de telespectatori ar putea urmări luni înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a
Externe 15 septembrie 2022, 15:53 | 513

Peste patru miliarde de telespectatori ar putea urmări luni înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Va fi cel mai mare eveniment televizat din istorie. Funeraliile vor depăşi ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 1996 de la Atlanta, văzută de 3,6 miliarde de oameni, şi înmormântarea Prinţesei Diana, văzută de 2,5 miliarde de spectatori, scrie Repubblica. Sicriul închis al reginei Elisabeta a II-a este expus pentru public în Westminster Hall până în dimineaţa zilei de 19 septembrie. Accesul este permis 24 din 24. Se aşteaptă ca sute de mii de persoane să treacă pe la catafalcul suveranei.

Porţile de la Westminster Hall au fost deschise ieri pentru a permite publicului să îi prezinte omagiile Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul rămâne aici până în dimineaţa înmormântării, în 19 septembrie, potrivit The Guardian.

Sicriul Reginei a fost adus la Westminster Hall într-o procesiune de la Palatul Buckingham în după-amiaza zilei de ieri. Începând cu ora 19.00, ora României, se formase o coadă de aproape patru kilometri, pentru că mii de oameni stau la rând pentru a intra în sala unde este depusă Regina, să îi aducă un ultim omagiu. Peste 110.000 de persoane au semnat o petiţie pentru instituirea Zilei Reginei Elisabeta a II-a, informează presa britanică.

Marea Britanie invită un reprezentant din Coreea de Nord să participe luni la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, dar Afganistanul, Siria şi Venezuela nu vor primi nicio invitaţie, a declarat miercuri o sursă din Foreign Office, citată de Reuters. Anterior, surse de la Whitehall au declarat că Rusia, Belarus și Myanmar nu au fost, de asemenea, invitate.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a confirmat joi, printr-un mesaj pe contul de Twitter, participarea la funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

În total, oficialii Foreign Office-ului au scris de mână 1.000 de invitaţii pentru funeraliile de luni şi o recepţie cu regele Charles, duminică. Termenul limită de acceptare a invitaţiilor la funeralii expiră astăzi, după care oficialii vor finaliza planul de locuri pentru fiecare participant, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!