Un nou Motor Show la Geneva
Externe 27 februarie 2024, 20:05 | 380

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente mondiale de profil dedicate industriei auto se desfășoară, începând cu ziua de ieri, la Geneva. Salonul auto internaţional reuneşte importanţi producători de autoturisme din lume, dar şi companii conexe acestei importante industrii a economiei mondiale. În cadrul acestei ediţii este organizată o expoziţie dedicată modelelor clasice.

Ediția din acest an, a 91-a, beneficiază de o prezență limitată și reunește doar opt producători. Europa este reprezentată de mărcile Dacia și Renault. Ceilalţi producători auto care participă cu showroom sunt BYD (Build Your Dreams), Isuzu, Lucid, MG Motor, Microlino şi Pininfarina. Niciunul dintre producătorii niponi de autoturisme nu participă la ediţia din 2024 a târgului.

Salonul auto de la Geneva este foarte important pentru organizatori, fiind o evaluare a succesului european pe care îl mai poate avea un asemenea eveniment, în condițiile în care se pare că nici industria auto nu mai este interesată să cheltuie pe standuri în salon.

La ediția din acest an s-au înscris foarte puțini producători auto, fiind doar 34 de standuri în hala centrală. Cele mai generoase spații de prezentare sunt cele de la Renault și Dacia, iar următorul expozant ca interes și spațiul alocat este producătorul chinez BYD (Build Your Dreams), restul industriei auto fiind absentă de la acest eveniment, care acum câțiva ani dădea ora exactă în domeniu.

Managerii companiei Dacia spun că au rezultate extraordinare în Europa, fiind în top cu Dacia Sandero, cel mai bine vândut model de retail.

În cadrul acestei ediţii este organizată o expoziţie dedicată modelelor clasice, fiind o incursiune aparte în industria auto timp de peste un secol dar şi în ce priveşte reprezentarea industriei în oglinda istoriei Salonului auto de la Geneva.

Prima ediţie a Salonului de la Geneva a fost organizată în perioada 29 aprilie -7 mai 1905. Cele 37 de standuri expoziţionale ale primei ediţii au fost vizitate de circa 17.000 de persoane. Salonul auto de la Geneva este salon internaţional recunoscut de Organizaţia Internaţională a Producătorilor de Autovehicule. Ediţia din acest an se încheie pe 3 martie.

Ținut pentru prima dată în 1905, salonul a prezentat de-a lungul timpului o varietate mare de automobile, atât prototipuri, concept car-uri, supercar-uri, cât și automobile de producere la scară largă. Spectacolul este privit ca un mediu concurențial echitabil pentru producătorii auto mondiali, mai ales prin faptul că Elveția nu dispune de o industrie auto proprie, precizează Radio România Actualități.

Opinia ta contează. Comentează!