Klaus Iohannis cerea și luna trecută demisia Vioricăi Dăncilă, după ce aceasta a refuzat întâlnirea cu el, în cadrul căreia trebuia să se discute, printre altele, despre vizita în Israel, întreprinsă de către premier și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe care, în opinia șefului statului, cei doi ar fi ținut-o în secret. Iohannis le-a reproșat celor doi că au făcut acest lucru fără a se consulta cu președintele sau experții în politică externă.

Guvernarea de la București însă răspunde acuzelor președintelui cu aceeași monedă. Ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a reproșat şefului statului român că nu cere parlamentului sau guvernului un punct de vedere înaintea reuniunilor externe la care participă.

Mai mult, Iohannis a precizat că va evalua această chestiune și l-a îndemnat pe Dragnea să mai citească un pic legea și să se informeze de la sursa primară. Precizăm că la o a două invitație a lui Iohannis, recent, premierul Dăncilă a mers totuși la Cotroceni la consultări cu președintele țării. Atunci, șeful statului i-a spus prim-ministrului că tensiunile interne pe teme de politică externă trebuie să înceteze imediat.