Conducerea „IREX”, vizită la Jurnal TV
Social 7 iunie 2023, 19:48 | 987

Conducerea organizației globale IREX, speciaizată în dezvoltarea programelor de educație, tineret și mas-media, se află în aceste zile la Chișinău. Au avut loc reuniuni cu partenerii proiectelor implementate de IREX în Moldova, cu reprezentanții donatorilor, precum și alte părți interesate. Conducătorii organizației, care sprijină inclusiv presa independentă din Moldova, au vizitat și sediul postului nostru de televiziune, unde au lăudat profesionalismul echipei Jurnal TV și au spus că presa liberă din țara noastră trebuie să rămână principala sursă de informare pentru cetățeni.

Președintele IREX, Krisitin Lord, și directorul departamentului Comunități și Guvernare, Evan Tracz, au vorbit despre colaborarea dintre Jurnal TV și IREX, proiectele implementate și rezultatele obținute, precum și despre perspectivele pentru perioada următoare. Șefa IREX, Krisitin Lord, spune că mass-media independentă din Republica Moldova merită să fie susținută pentru ca să poată dezvolta conținut propriu, iar piața audio-vizuală să nu fie inundată de produse străine.

KRISTIN LORD, președintele IREX: "Noi credem că este foarte important pentru telespectatorii moldoveni să audă voci din comunitatea lor, să-i audă și vadă pe producătorii locali de conținut. Suntem foarte fericiți că putem sprijini această piață, deoarece consumatorii de produse media din Moldova nu sunt foarte mulți, dar sunt importanți și oamenii vor să audă idei de la semenii lor, iar creativitatea să se dezlănțuie în comunitățile lor."

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, IREX a implementat diverse proiecte în Republica Moldova, în principal legate de mass-media independentă. IREX a sprijinit difuzarea produselor televizate de divertisment, asigurarea accesului la informație de calitate prin intermediului modernizării sistemului de biblioteci publice din țară, îmbunătățirea eficienței și transparenței guvernării locale, precum și susținerea domeniului educațional. În prezent, IREX implementează în Moldova două proiecte de susținere a industriei televizate și creative, privind dezvoltarea conținutului de divertisment în limba română și rusă, precum și programul de consolidare a administrației publice locale „Comunitatea Mea”.

Opinia ta contează. Comentează!