Trump, o nouă măsură privin imigranții
Externe 22 iunie 2018, 16:24 | 2837

Trump s-a răzgândit. După mai bine de o lună, în care i-au fost aduse un șir de critici din cauza politicii sale anti-imigrație extreme, președintele Statelor Unite își schimbă macazul. Șeful Casei Albe a semnat un decret, care interzice separarea părinţilor de copii, la frontiera cu Mexicul. Deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu soarta familiilor, care trec ilegal graința Statelor Unite.

Pus la zid de toată lumea, președintele american Donald Trump a cedat, însă doar parțial.

Prin urmare, părinţii şi copiii care vor încerca să intre în Statele Unite pe la frontiera cu Mexicul nu vor mai fi separaţi pe perioada verificării actelor. Familiile vor rămâne împreună, însă nu este exclus că vor fi reținute.

Și prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, ea însăși o imigrantă, a contestat public politica dusă de soțul ei în acest subiect. Ea a declarat anterior că detestă să vadă familiile despărțite. Soția președintelui s-a deplasat în Texas, unde a vizitat două dintre centrele unde au fost trimişi copii imigranţilor. Amintim că de la mijlocul lunii aprilie până acum, peste două mii de minori, care au pășit pe teritoriul Statelor Unite alături de părinții lor, au ajuns să fie separați de familii. Ei au ajuns în mai multe centre de detenție, izolate cu garduri de sârmă chiar la frontieră. 

Opinia ta contează. Comentează!