Jurnalul orei 17, 28 Martie
Jurnalul orei 17:00 28 martie 2023, 17:48 | 704

Prezentat de Vasile Luchianu

Vântul puternic face ravagii în capitală, dar și în alte regiuni ale Republicii Moldova. Mai multe mașini parcate au fost strivite de copaci, iar unele clădiri au rămas fără acoperiș. Cel puțin două persoane au fost rănite. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane ale țării, iar responsabilii de la Premier Energy le recomandă oamenilor să fie atenți atunci când trec pe lângă cablurile electrice căzute.

Aeroportul de la Chișinău revine de astăzi în gestiunea statului. Autoritățile au finalizat ieri, la miezul nopții, procedura de transferare a dreptului de proprietate, de la concesionarul Avia Invest către stat. ”Aeroportul funcționează în regim normal”, a declarat presei Alexandru Musteață, directorul general al Agenției Proprietății Publice. Decizia a fost contestată în toate instanțele, afirmă responsabilii de la Avia Invest. În același timp, președintele Maia Sandu spune că readucerea Aeroportului în gestiunea statului e un succes al autorităților în lupta anti-corupție.

Igor Dodon, soția acestuia Galina Dodon și un medic sunt învinuiți în cadrul unui nou dosar penal. Potrivit Procuraturii Anticorupție, cei trei au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals. Aceștia vor compărea pe banca acuzaților. Dodon afirmă că este vorba despre un dosar cusut cu ață albă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie