Mai mulți primari și consilieri locali din PD au anunțat că aderă la Partidul Șor
Politic 11 mai 2020, 19:35 | 1213

Mai mulți primari și consilieri locali din Partidul Democrat au anunțat astăzi că părăsesc formațiunea și aderă la Partidul Șor. Totodată, deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, care au declarat vineri că ies din PD, au spus azi că aderă la Partidul Șor. Șefii PD-lui nu au comentat, deocamdată, decizia foştilor colegi.

Într-un comunicat emis de Partidul Șor se arată că primarii și consilieri din satele Pârlița, raionul Soroca, Onești, raionul Strășeni, și CoteALA, raionul Briceni, au anunțat că părăsesc Partidul Democrat. Primarul din Pârlița, Gheorghe Buzurniuc, și cei șase aleși locali menționează în declarația lor că în PD nu mai există o viziune, un program și niciun sprijin pentru membrii echipei și pentru cetățeni, iar interesele PD nu coincid cu aspirațiile cetățenilor. În declarația primarului satului Coteala, Mircea Crăciun, se arată că PD nu mai poate realiza proiecte și reforme, iar aderarea la Partidul Șor este o oportunitate. O declarație în care anunță că părăsesc PD au semnat Oleg Cotelea, primar de Onești, raionul Strășeni, și mai mulți consilierii locali. Aceștia acuză că formațiunea a uitat, în ultimul timp, că prioritatea unui partid sunt cetățenii.

Iar foștii deputați de la Partidul Democrat Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, care au anunțat vineri că părăsesc formațiunea, astăzi au spus că aderă la Partidul Șor. Asta deși la sfârșitul săptămânii trecute susțineau că au făcut acest gest la îndemnul lui Andrian Candu, care este liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”.

MESAJUL VIOLETEI IVANOV: Împreună cu colegul Vladimir Vitiuc am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională. // sursa: facebook.com / 08.05.2020

MESAJUL VIOLETEI IVANOV: Suntem convinși că alături de echipa Partidului Șor vom reuși să realizăm programul nostru electoral pentru binele cetățenilor care ne-au acordat încrederea și pe care nu-i interesează atât culoarea politică a deputaților, cât lucrurile bune pe care le realizează. // sursa: facebook.com / 11.05.2020

Reprezentanții Partidului Șor au salutat anunțul celor doi deputați și au adăugat că astfel vor avea, cităm, „mai multe posibilități pentru a realiza programul electoral, proiectele sociale și economice”. 

Opinia ta contează. Comentează!