Guvern proeuropean în Spania
Externe 7 iunie 2018, 13:27 | 1892

Pedro Sanchez, noul premier al Spaniei, a prezentat lista noului său cabinet. Executivul de la Madrid este format, pentru prima oară în istoria țării, majoritar din femei, care dețin funcții de top în guvern, inclusiv la ministerul Apărării şi la Finanţe.

Ajuns la putere după căderea conservatorului Mariano Rajoy, noul prim-ministru spaniol a propus un cabinet format din 11 femei și șase bărbați, ce reflectă cea mai puternică prezenţă feminină cunoscută vreodată în executivul Spaniei. Pedro Sanchez a explicat că guvernul său este de asemenea, unul european, precizând că nu va face nicio concesie mișcărilor de independență.

Noul cabinet Sanchez a fost format după ce săptămâna trecută, Mariano Rajoy a fost demis de la șefia guvernului, printr-o moțiune de cenzură depusă de opoziție în parlamentul de la Madrid. Votul de neîncredere a survenit după ce mai mulţi membri ai Partidului Popular, al fostului premier Rajoy, precum şi oameni de afaceri apropiați lor, au fost condamnaţi pentru îmbogăţire ilegală. În cadrul unui vast proces de judecată, 29 de persoane au primit în total 351 de ani de închisoare pentru fapte de corupţie, delapidare de fonduri şi spălare de bani.

Opinia ta contează. Comentează!