Oamenii legii au reținut un bărbat de 32 de ani din Chișinău, după ce a comis două tâlhării și un jaf
Social 16 septembrie 2022, 20:25 | 430

Un colonel în rezervă și fiul acestuia au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală în desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc. Aceștia ar fi prejudiciat statul cu peste 2,1 milioane de lei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Oamenii legii au reținut un bărbat de 32 de ani, originar din Chișinău, după ce a comis două tâlhării și un jaf. Acesta acționa noaptea și sustrăgea bunurile victimelor, amenințându-le cu un cuțit. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 20 de mii 850 de lei. În timpul audierilor, individul și-a recunoscut vina. Anterior, el a mai fost cercetat pentru infracțiuni similare. Acum, bărbatul se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

Iar polițiștii Direcției de patrulare Nord au reținut un tânăr de 24 de ani din Sângerei în timp ce intenționa să fure mai multe bunuri dintr-un magazin specializat în comercializarea pieselor auto. Oamenii legii au intervenit, după ce au auzit un zgomot puternic în apropiere. La fața locului, aceștia au observat că ușa magazinului este deteriorată, iar un bărbat a pătruns în interior.

Un bărbat de 31 de ani din satul Mana, raionul Orhei, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce și-ar fi înjunghiat consăteanul de 48 de ani. Potrivit poliției, suspectul a venit în ospeție la acesta și a început să-l înjure. Ulterior, individul l-a înjunghiat cu un cuțit în piept. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar suspectul a fost reținut.

Un colonel în rezervă și fiul acestuia au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală de peste 2,1 milioane lei în desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc. Bărbații de 80 și, respectiv, 50 de ani, sunt învinuiți de comiterea acestor fapte în cadrul întreprinderii în care tatăl era director, iar fiul era asociat. Indivizii ascundeau de FISC suma reală a veniturilor obținute pentru a reduce în acest fel suma impozitului pe venit. Procurorii au obținut aplicarea sechestrului pe bunurile directorului întreprinderii, în mărime de peste 3,2 milioane de lei. Cei doi indivizi riscă până la 5 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 2 la 5 ani.

Opinia ta contează. Comentează!