Expoziție agricolă, deschisă la Chișinău
Social 13 martie 2024, 20:14 | 295

Peste 100 de producători și importatori participă la expoziția Moldagrotech, deschisă astăzi la Chișinău. Aceștia au adus tehnică, sisteme digitale pentru agricultură și puieți de diverse soiuri. Fermierii spun că ar fi bine să aibă un loc, unde să-și poată vinde marfa constant.

VEACESLAV ZUGRAV, antreprenor din Chișinău: "Avem bio-humus universal, lichid și avem pe substraturi, pentru răsădit, pentru pomi. Avem solicitări. În momentul de față eu lucrez pe partea de nord a țării și acolo avem solicitări foarte multe."

OLGA ATAMANENCO, producător din Orhei: "Participăm tradițional la acest târg. Venim aici de fiecare dată cu ceva nou. La acest târg am adus mai multe soiuri de trandafiri englezi, care sunt foarte solicitați. Am adus și trandafiri Stam."

Forfotă mare este și printre rândurile de puieți.

Unii vânzători ne-au mărturisit că deși primăvara produsele lor sunt mai solicitate ei și-ar dori un loc, unde să-și poată vinde marfa constant.

VALERIAN MALAI, producător din Telenești: "Noi producem material săditor de soiuri de perspectivă, cu certificat de valoare biologică: coacăză, agriș, zmeură, mur și căpșune avem. Dacă vorbim de produsul agricol, fiecare o să se plângă de faptul că nu sunt realizări, nu avem locuri de realizare."

La evenimentul ajuns la cea de-a 43-a ediție participă reprezentanții a peste 70 de firme din Letonia, Ucraina, Austria, Polonia sau Italia, a precizat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

VLADIMIR BOLEA, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: "Am ferma convingere că lucrând împreună, alături de agricultori, importatori și dezvoltatori, noi vom reuși să pregătim mediul nostru de afaceri pentru concurența acerbă care este în regiunea Mării Negre, loc în care este situată Republica Moldova."

Expoziția Moldagrotech poate fi vizitată până sâmbătă, 16 martie, la Centrul „Moldexpo”.

Opinia ta contează. Comentează!