Angajații de la Spații Verzi au ieșit în stradă, la acțiuni de protest
Social 19 septembrie 2022, 19:34 | 1003

Angajații de la Spații Verzi au ieșit astăzi în stradă, dar nu la muncă. Oamenii au protestat în fața sediului întreprinderii municipale, nemulțumiți de faptul că nu au fost remunerați, cum li s-a promis, pentru îndepărtarea pagubelor după ultima ploaie puternică. Ei spun că au muncit trei ore peste program timp de patru zile. În replică, administrația de la Spații Verzi afirmă că munca oamenilor a fost plătită cum se cuvine.

La primele ore ale dimineții, angajații de la Spații Verzi au venit la sediul întreprinderii municipale să ceară socoteală.

Unii au spus că vor ieși la muncă doar când li se vor îndeplini cerințele.

Angajații de la Spații Verzi reclamă și condiții neadecvate de muncă. Ceea ce li s-ar fi promis, nu se îndeplinește.

Directorul Asociației de gospodărire a spațiilor verzi spune că angajații nu au motive pentru acțiuni de protest. Ei au fost remunerați pentru munca peste program, iar salariile au fost chiar majorate, afirmă Victoria Covali.

VICTORIA COVALI, directorul Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi: "Toate modificările care au fost efectuate la salariu, au fost făcute și negociate cu Comitetul Sindical. Nu este adevărat că nu au fost, toate orele respective au fost plătite și așa mai departe, inclusiv suplimentar când au fost antrenați și pe timp de intemperie, în rest, sunt careva neclarități referitor la formula de calcul și o să le remediem, așa că nu văd motive pentru a protesta. Salariile s-au mărit de la patru mii la șapte mii de lei."

Cât despre condițiile de muncă nesatisfăcătoare, Covali a lăsat responsabilitatea pe fosta conducere a Spațiilor Verzi. VICTORIA COVALI, directorul Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi: "La acest capitol, noi o să întreprindem...Avem un plan de măsuri. Apa rece și celelalte condiții precare de muncă sunt moștenire de la conducerea actuală. La moment, pentru lucrările de reparație au fost anunțată licitația pentru acestea, se fac conform legii."

La Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi sunt angajați 731 de muncitori.

Opinia ta contează. Comentează!