Image-Description
Pavel Filip i-ar fi cerut lui Constantin Botnari să depună mandatul de deputat. „Borsetka” a promis că „se va gândi”
Politic 22 noiembrie 2019, 10:41 | 3186

Președintele PDM, Pavel Filip, susține că i-ar fi cerut lui Constantin Botnari să-și depună mandatul de deputat, deoarece acesta nu participă la ședințele Parlamentului. Fostul premier spune că nu l-a văzut de mult timp pe Constantin Botnari, dar că a discutat cu el acest subiect la telefon. Botnari i-ar fi răspuns că „se va gândi”.

„Am vorbit cu Botnari la telefon și i-am solicitat să depună mandatul pentru că eu nu văd sensul existenței unui deputat care nu frecventează ședințele Parlamentului. Nu pot înțelege pentru ce se mai ține de acest mandat. Suntem o fracțiune, în Parlament trebuie de muncit, sunt proiecte, trebuie examinate, trebuie să te dai cu părerea, trebuie să vii să votezi. Or, să ai mandat de deputat și să nu vii în Parlament mi se pare incorect”, a declarat Pavel Filip într-o emisiune la N4.

Fostul premier spune că răspunsul lui Botnari a fost că se va gândi. „Eu nu-l pot impune, pentru că mandatul este imperativ”, se justifică liderul PDM.

Cu privire la activitatea parlamentară, Pavel Filip afirmă că PDM nu-și poate nu-și poate, deocamdată, asuma responsabilitatea de a intra într-o coaliție cu socialiștii, pentru că asta ar duce la obligațiuni.

„De aceea, noi ne-am rezervat dreptul, am votat acest Guvern pe care îl considerăm mai mult tehnic și, de fiecare dată, vom lua o decizie în funcție de proiectele cu care va veni. 700 de lei pentru pensionari, înseamnă că este bine, este o continuitate a proiectului care a fost lansat de către noi. Și noi o să venim cu inițiative, dar asta înseamnă că va trebui să dezbatem fiecare proiect separat și acelea care se încadrează în albia viziunilor noastre vor fi votate de către noi, cele care nu – desigur că nu le vom vota”, afirmă președintele democraților.

Menționăm că Constantin Botnari este cunoscut ca unul dintre apropiații fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari și dat în căutare internațională de organele de anchetă de la Chișinău. Botnari, care potrivit unor investigații mass-media ar fi fost curierul lui Plahotniuc în numeroase cazuri de corupție, poartă porecla „Borsetka. Acesta nu a fost văzut la niciuna dintre ședințele Parlamentului, după alegerile din februarie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!