Image-Description
Ion Chicu, așteptat astăzi la Moscova, în prima vizită din ultimii 8 ani a unui premier moldovean în Rusia
Politic 20 noiembrie 2019, 07:53 | 2750

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, se va afla astăzi, 20 noiembrie, la Moscova, unde se va întâlni cu șeful Guvernului Federației Ruse, Dmitri Medvedev, pentru a discuta o serie de probleme de actualitate de pe agenda cooperării bilaterale.

Potrivit unui comunicat al Guvernului rus. Cei doi premieri vor aborda chestiuni din domeniile comercial, economic, energetic, agricol, cultural și umanitar, precum și alte subiecte de interes reciproc.

Agenţia TASS menţionează că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat recent pentru presa rusă că noul premier de la Chişinău intenționează să discute cu omologul său rus despre "cele mai importante chestiuni pentru țară, inclusiv aprovizionarea cu gaz, în contextul dificultăţilor legate de tranzitul de gaze prin Ucraina". Dodon a mai spus că premierul Ion Chicu se va întâlni, la Moscova, şi cu șeful concernului rus Gazprom, Aleksei Miller.

Menționăm că, în ajun, Igor Dodon a discutat agenda acestei vizite și cu cu ambasadorul Rusiei în R.Moldova, Oleg Vasnețov, după care a subliniat că aceasta este prima vizită oficială a ununi prim-ministru al Republicii Moldova în Rusia, din septembrie 2012 – „o dovadă importantă a relansării plenare a relațiilor strategice între țările noastre”.

Amintim că fostul premier, Maia Sandu, a amânat în câteva rânduri vizita pe care urma să o facă la Moscova, motivând ulterior cu lipsa garanțiilor necesare că partea rusă era dispusă să accepte semnarea unor acorduri care să respecte interesele Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!