Marșul creștinilor de la Dereneu
Social 30 martie 2018, 20:23 | 5051

Mai mulți oameni din Dereneu au mărșăluit astăzi pe ulițele satului, în semn de susținere față de preotul Florin Marin, pe care vor să-l vadă în continuare la biserică. Enoriașii spun că acesta merită să facă slujbe exact așa, cum a făcut-o în ultimii 27 de ani. Biserica este închisă în urma unui scandal până la decizia instanțelor de judecată.

Enoriașii au mers în marș până la Primăria din comună, unde erau și locuitorii satului care se împotrivesc Mitropoliei Basarabiei.

Ieri, într-o conferință de presă, secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni Vadim Corostinschi care a participat la spargerea lacătelor din parohie și schimbarea lor l-a acuzat pe preotul Florin Marin de furturi de icoane și de faptul că și-a impus fostul paznic să comită omor, dar și furt. Preotul neagă învinuirile aduse.

Tot ieri, deputatul Tudor Deliu s-a arătat indignat de inactivitatea poliției, care potrivit lui de la data de 5 martie și până la sigilarea locașului sfânt nu a întreprins nicio măsură. Secretarul de stat în domeniul ordinii și securității publice, prevenirii și combaterii criminalității i-a răspuns deputatului că Ministerul de Interne încearcă să țină deoparte poliția de orice interferențe politice și mai cu seamă religioase. La fel potrivit lui Dorin Purice, Procuratura Generală a pornit o cauză penală care ulterior a fost transformată în una contravențională.

Opinia ta contează. Comentează!