Image-Description
Președintele Radei Supreme reiterează: Ucraina nu acceptă compromisuri privind integritatea sa teritorială
Externe 26 octombrie 2019, 11:49 | 1865

Preşedintele Radei Supreme de la Kiev, Dmitro Razumkov, declară că Ucraina rămâne nemulțumită de reprimirea delegației ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), însă este pregătită pentru dialog cu privire la acreditările delegației ucrainene.

Potrivit lui Razumkov, Kievul este pregătit pentru a avea un dialog cu APCE, dar nu este gata să recurgă la compromisuri în ceea ce priveşte integritatea teritorială a Ucrainei, transmite agenția ucraineană RBC.

De asemenea, Razumkov a adăugat că Ucraina nu înțelege situația legată de acreditările membrilor delegaţiei sale la APCE.

"Pentru Ucraina, întoarcerea delegației ruse în APCE rămâne inacceptabilă. De asemenea, nu înțelegem situația legată de puterile delegației noastre. Sper că acest lucru să nu devină un precedent. Suntem pregătiți pentru dialog, dar nu suntem pregătiți să compromitem conștiința, integritatea teritorială și demnitatea oamenilor", a declarat președintele legislativului ucrainean.

Razumkov a dat asigurări că Ucraina este gata să lucreze în beneficiul Europei și al Consiliului Europei și a remarcat, totodată, că grupul Baltic+, creat în APCE pentru a condamna ocuparea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina, Georgia şi Republica Moldova, nu vizează o poziție distructivă în cadrul Consiliului Europei.

"Suntem hotărâți să menținem acele principii și valori de bază care au fost stabilite în timpul creării acestei organizații. Pentru că principiile democrației, libertății şi drepturilor omului sunt esențiale, atât pentru Europa, cât și pentru Ucraina", a subliniat Dmitro Razumkov.

Opinia ta contează. Comentează!