Image-Description
Ambasada Rusiei de la București atacă familia regală a României, pentru „propagandă” pro-NATO
Externe 26 noiembrie 2019, 11:22 | 2932

Ambasada Rusiei la București o atacă pe Majestatea sa Margareta pentru discursul pro NATO și Uniunea Europeană susținut în fața Corpului Diplomatic, la București. Șeful Misiunii diplomatice rusești din România, Valeri Kuzmin, o acuză pe fiica Regelui Mihai, chiar el o victimă a Rusiei, că răspândește „minciuni NATO” și că îl citează pe Trump.

În discursul adresat diplomaților, Majestatea sa Margareta a vorbit și despre agresiunile rusești în Europa de Est comise în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, dar și despre cele recente asupra Georgiei și Ucrainei.

„Mă întreb dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre. Permiteți-mi să vă reamintesc atacurile Rusiei asupra securității noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008, până la atacul asupra Ucrainei din 2014 și intervenția militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015, s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în ceea ce numim 'flancul sudic' al NATO. Dar cu toții ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal, potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă, aceasta este lecția pe care am învățat-o din ororile secolului trecut”, spune Custodele Coroanei României, Majestatea Sa Margareta.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, care a participat la evenimentul din Sala Tronului, a reacționat pe pagina de Facebook a Ambasadei, acuzând-o pe Majestatea sa Margareta că răspândește minciuni și face propagandă NATO.

"Doamna Margareta a dat dovadă de o îngrijorare care era demnă de o întrebuințare mai bună. (...) În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în "Vechiul Regat" și cu nimic mai presus decât standardele industriei de mainstream occidentale care ne produce fake news, știri false, Custodele Coroanei a decis să 'probeze' mantaua de strateg politic. Toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menționate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând", scrie pe Facebook Ambasada Rusiei.

Totodată, totodată Ambasada Rusiei a afirmat că unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Regatul României, în 1918, s-ar fi făcut în același mod în care Crimeea s-a unit cu Rusia.

Analistul politic Iulian Chifu a declarat, în acest context, pentru TVR, că Majestatea Sa a fost în deplină concordanță cu realitatea istorică, cu poziția oficială a României și nu este pentru prima oară când ambasadorul Kuzmin are asemenea reacții incalificabile și inacceptabile.

„Ministerul Afacerilor Externe ar trebui cel puțin să-l cheme pe ambasador și să-i înmâneze o notă de protest pentru modul în care se raportează la postura sa de diplomat și, considerând faptul că este un recidivist, ar putea să evalueze și posibilitatea ca să-i retragă acreditarea României”, subliniază Iulian Chifu.

Mai multe personalități civile și organizații au reacționat după atacul Ambasadei Rusiei, considerând că sfidează istoria României, iar tinerii monarhiști au creat și o petiție online de protest.

Opinia ta contează. Comentează!