Actorul britanic Orlando Bloom s-a întâlnit la Kiev cu președintele Volodimir Zelenski
Externe 27 martie 2023, 20:04 | 374

Actorul britanic Orlando Bloom s-a întâlnit la Kiev cu președintele Volodimir Zelenski. În calitate de ambasador de bunăvoință al UNICEF, Orlando Bloom va sprijini proiectele de ajutor umanitar și de reconstrucție a infrastructurii menite să asigure interesele copiilor ucraineni. Starul de la Hollywood a vizitat orașele Kiev și Irpin, precum și satul Demydiv, unde a văzut consecințele teribile ale războiului dus de Rusia în Ucraina. Bloom s-a arătat impresionat de curajul și rezistența ucrainenilor, care, în pofida invaziei, rămân puternici.

După întrevederea cu Orlando Bloom, Zelenski a declarat că este foarte important ca toți cei care au influență să participe la munca informațională și că lumea trebuie să audă la fel de intens, ca anul trecut, că războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă și că eliberarea Ucrainei este o sarcină comună a lumii civilizate. "Orlando Bloom a fost deja în Ucraina, înainte de războiul pe scară largă, și știe cât de ample trebuie să fie eforturile lumii pentru a-l opri, pentru a restabili Ucraina după război", a subliniat liderul de la Kiev.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Am discutat problema refacerii țării noastre, a infrastructurii noastre școlare. Apreciez acest ajutor. Am convenit că echipele noastre ar trebui să lucreze la soluționarea mai multor probleme. În special, problema întoarcerii copiilor noștri, care au fost duși cu forța în Rusia, crearea de adăposturi anti-bombe pentru copiii noștri."

Din cauza invaziei Rusiei, mii de școli din Ucraina au fost avariate sau complet distruse, iar aproape 2,7 milioane de școlari sunt forțați să studieze online sau într-un format mixt. Ultima dată când actorul Orlando Bloom a vizitat Ucraina a fost în 2016. Acum un an, Orlando Bloom a vizitat și Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu refugiații din Ucraina.

Bloom a fost una dintre vedetele care s-au implicat activ în campaniile de ajutorare a refugiaților ucraineni. Printre alte celebrități care au vizitat Ucraina și s-au întâlnit cu familiile afectate de război se numără Ben Stiller și Angelina Jolie, ambii - ambasadori ai bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Opinia ta contează. Comentează!