Au cântat pentru pace
Externe 27 martie 2023, 20:07 | 798

Colectivele corale din întreaga lume și-au unit ieri vocile, cântând pentru pace în Ucraina și în întreaga lume. La Madrid, 300 de oameni au cântat simultan, scrie AFP.

Evenimentul a fost organizat concomitent în nouă țări din Europa și America Latină.

ELENA REDONDO, cântăreață de cor: "Este un apel pentru a atrage atenția oamenilor. Se cântă în mai multe țări. Aici, în Spania cântăm toți concomitent, mai multe coruri, și cred că mai presus de toate este un apel de trezire, să nu uităm că este război în Ucraina și sunt războaie în alte părți ale lumii."

"Coruri pentru pace" a fost fondat în Spania la o lună după ce Rusia a invadat Ucraina.

MARIANO GARCIA, coordonator general: "Muzica corală este un instrument care ajunge la toți. Este bazată pe o serie de valori - muzicale, desigur, dar și umane. Ceea ce facem e să renunțăm la interesele proprii pentru binele colectiv. Prin urmare, corul este instrumentul perfect pentru a lansa mesaje de unitate și pace."

ELVIRA POLIENOVA, cântăreață ucraineană: "Suntem aici pentru a sprijini și pentru a spune că trebuie să oprim războiul. Nu mai putem continua cu războiul. Suntem frați, suntem rude, suntem prieteni și niciodată nu ne-am gândit că ar putea să se întâmple un război."

Evenimentul este organizat pentru al doilea an.

Opinia ta contează. Comentează!