Image-Description
Moscova protestează în legătură cu reținerea unei deputate ruse la New-York
Externe 6 octombrie 2019, 18:22 | 2180

Ministerul rus de Externe şi-a exprimat protestul categoric în legătură cu reţinerea şi interogarea de către angajaţii FBI a deputatului Dumei de Stat Inga Iumaşeva şi a calificat întâmplarea drept o nouă acţiune ostilă.

"Ne exprimăm protestul categoric faţă de acţiunile autorităţilor SUA în legătură cu deputatul Dumei Inga Iumaşeva, care, în cursul zilei de sâmbătă, a fost reţinută pe aeroportul din New York şi interogată de către agenţii FBI. Aceasta reprezintă o nouă acţiune ostilă faţă de Rusia şi reprezentanţii săi, îndreptată clar spre continuarea înrăutăţirii atmosferei din relaţiile ruso-americane", se afirmă într-un comunicat difuzat duminică de Externele de la Moscova, citat de RIA „Novosti”.

Reprezentanţii Ministerului rus de Externe au îndemnat autorităţile SUA „să se gândească la consecinţe înainte de a săvârşi astfel de acţiuni distructive”. A

Menționăm că Inga Iumaşeva, care sosit la New York pentru a participa la forumul "Dialogul Fort-Ross", a fost reţinută de angajaţii FBI şi interogată aproape o oră. Potrivit afirmaţiilor ambasadorului rus Iuri Antonov, Ambasada Rusiei din SUA a trimis Departamentului de Stat o notă de protest în legătură cu această acţiune a autorităţilor americane.

Presa de la Moscova notează că Iumașeva a evitat să ofere orice detaliiîn legătură cu acest incident.

Totodată, agenția RBC precizează că Inga Iumașeva, de 34 de ani, anterior a lucrat în mass-media de stat rusească, inclusiv la „Rossia 1”.

De asemenea, sursa menționează că, anterior, mai multor diplomați ruși care intenționau să participe la același forum - "Dialogul Fort-Ross", le-au fost refuzate vizele de intrare în SUA, iar în septembrie vize nu au putut obține mai mulți membri ai delegației ruse la Adunarea Parlamentară a ONU.

Opinia ta contează. Comentează!