Rușii au lansat un nou atac masiv asupra mai multor regiuni ale Ucrainei, pentru a doua zi consecutiv
Externe 22 martie 2024, 20:40 | 227

Rușii au lansat un nou atac masiv asupra mai multor regiuni ale Ucrainei, pentru a doua zi consecutiv. În decursul nopții de joi spre vineri, armata rusă a lansat 90 de rachete şi 60 de drone explozive. Cel puțin cinci oameni au fost uciși, iar alți 15 au fost răniți. Moscova a lovit și cel mai mare baraj din Ucraina, cel de la hidrocentrala din Zaporojie.

„Lumea vede ţintele teroriştilor ruşi cât se poate de clar: centrale electrice, linii de alimentare cu energie, un baraj hidroelectric, clădiri rezidenţiale, chiar şi un troleibuz”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în urma atacului. Forţele ucrainene au doborât 92 din cele peste 150 de rachete şi drone lansate de Rusia.

Rachetele rusești au vizat infrastructura energetică, iar zone mari din Ucraina au suferit pene de curent. Compania de stat Ukrhidroenergo a anunţat că cel mai mare baraj din Ucraina, DniproHES de la Zaporojie, a fost ţinta unui atac aerian, dar că nu există vreun risc de fisură. Ministrul ucrainean al energiei a declarat că acesta a fost cel mai mare atac asupra infrastructurii energetice a Ucrainei din ultima vreme.

Totodată, au fost semnalate 15 explozii în Harkov, al doilea oraș ca mărime, în timp ce peste 53 de mii de gospodării din Odesa au rămas fără curent, scrie BBC.

Joi, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului, rănind mai multe persoane și provocând pagube în infrastructură.

Opinia ta contează. Comentează!