Oamenii legii au identificat un grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale
Social 7 iunie 2023, 19:44 | 390

Un medic din Ungheni a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru malpraxis. Doctorul a fost privat și de dreptul de a exercita o funcție timp de trei ani. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Polițiștii de frontieră și procurorii au efectuat mai multe percheziții în raionul Briceni, unde activa un grup specializat în organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni. Bănuiții organizau transportarea, intrarea și șederea acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Membrii grupului ar fi primit în schimb 3500 de dolari. În cadrul perchezițiilor, unul dintre bănuiți a fost reținut.

Un individ de 28 de ani din Hâncești riscă ani grei de închisoare, pentru că ar fi exploatat sexual o minoră de 13 ani din Bălți. Potrivit anchetei, în perioada aprilie - mai 2022, bănuitul și o tânără de 17 ani au recrutat minora, pe care au adăpostit-o și au exploatat-o sexual într-un apartament închiriat în Chișinău. Două luni mai târziu, adolescenta a părăsit apartamentul, după care a denunțat cazul la poliție. Acum, victima cere de la bănuit 27 de mii de lei, pe care acesta și i-ar fi obținut în timpul exploatării sexuale. Bărbatul a fost reținut pe Aeroportul International Chișinău, la sosire din Germania și riscă acum până la 20 de ani de închisoare.

Un medic obstetrician ginecolog din Ungheni a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru malpraxis. Acesta activa la Spitalul Raional Ungheni, iar acum a fost privat de dreptul de a exercita o funcție timp de trei ani. Instanța a dispus încasarea din contul inculpatei a peste 64 de mii de lei. Potrivit procurorilor, cazul a avut loc pe 18 martie 2020. Femeia, fiind în sala de nașteri, a decis să-i aplice pacientei o ventuză, fapt ce s-a soldat cu lezarea căilor de naștere și ale fătului. Pentru a fi salvată viața pacientei, aceasta a fost supusă unei intervenții chirurgicale în cadrul căreia i-a fost înlăturat uterul și colul uterin, ceea ce a determinat pierderea capacității de reproducere a victimei.

Opinia ta contează. Comentează!