Peste 150 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au demonstrat că inovația și creativitatea este nelimitată
Social 17 octombrie 2022, 17:52 | 337

Peste 150 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au demonstrat că inovația și creativitatea este nelimitată. În cadrul unui eveniment numit hackaton, tinerii au propus idei originale: de la crearea unei aplicații, care include detalii medicale ale fiecărei persoane, până la dezvoltarea unui serviciu de tutorat, individualizat pentru nevoile fiecărui student. Cei mai buni vor beneficia de credite nerambursabile pentru a-și pune afacerea pe roate.

Misiunea participanților a fost să dezvolte, în 48 de ore, o idee de start-up într-un prototip funcțional. ”Nu este dificil, spiritul de antreprenoriat este cel care contează în aceste situații”, afirmă tinerii.

Acest tânăr are deja o afacere, pe care a dezvoltat-o în cadrul unui hackaton la care a participat în urmă cu un an.

Participanții au beneficiat de sprijinul mentorilor din Spania sau Estonia.

MAYRI TIIDO, trainer, Garage 48: "Asta le oferă posibilitate tinerilor să testeze ideile lor imediat. Și să obțină o bună expertiză de la mentori, prin sfaturile și trucurile oferite de către aceștia, ca să obțină succesul cât mai rapid."

VIORICA CERBUȘCA, fondator Yep!Moldova, director Artcor: "Noi organizăm aceste evenimente, pentru că ne dorim ca tot mai mulți tineri să lucreze la o idee de start-up, să o dezvolte, să înțeleagă că în 48 de ore poți dezvolta un prototip, poți înțelege cine este clientul tău, cu ce problemă se confruntă și care este soluția."

Empowering Youth Hackathon a fost organizat de Garage48 și Yep!Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului estonian de Externe.

Opinia ta contează. Comentează!