Situație alarmantă în Hawaii
Externe 21 mai 2018, 14:46 | 7820

Erupţia vulcanului Kilauea din Hawaii s-a intensificat. Situația este din ce în ce mai alarmantă. Șuvoaie de lavă ameninţă noi zone locuite. Un bărbat a fost grav rănit, după ce a fost împroşcat cu lavă, în urma celor mai recente erupţii explozive.

După ce a distrus zeci de locuinţe, roca topită care se prelinge din două fisuri vulcanice s-a unit şi a format un şuvoi ce ameninţă să blocheze principalele căi de acces pe insulă, care sunt și importante rute de evacuare.

În jur de două mii de locuitori ai insulei Mare au primit ordin de evacuare după deschiderea a cel puţin 22 de fisuri vulcanice. Asta în timp ce alte câteva mii de persoane și-au părăsit voluntar locuințele din cauza nivelului ridicat de gaze toxice, dar și a șuvoaielor de lavă care amenință din ce în ce mai multe clădiri și căi de acces.

Totodată, continuă să se înregistreze o activitate seismică, fiind detectate cutremure de magnitudine mică. Mai mult, oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca vulcanul Kilauea, unul dintre cei mai activi din lume, să intre într-o fază de erupţii explozive, care ar putea să acopere cu cenuşă şi smog toată insula Mare a arhipelagului Hawaii.

Opinia ta contează. Comentează!