Image-Description
CSM a decis o inspecție pentru a-i verifica pe judecătorii care cer o Adunare Generală
Social 19 septembrie 2019, 15:24 | 1318

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat astăzi, cu o săptămână, examinarea cererii de convocare a unei Adunări Generale a Judecătorilor. Motivul ar fi că unii dintre cei 87 de magistrați care și-au pus semnătura sub această solicitare ar fi fost duși în eroare cu privire la motivul convocării de urgență a unei adunări generale sau chiar ar fi fost intimidați.

Cu 7 voturi pentru și 2 împotrivă – membrii CSM au dispus o inspecția judiciară care să verifice dacă judecătorilor li s-a adus la cunoștință pentru ce semnează, odată ce planează mai multe suspiciuni în acest sens.

„Am discutat cu unii judecători, unii dintre ei spun că au semnat pentru convocarea judecătorilor la Adunarea Asociației Judecătorilor și nu pentru Adunarea Generala a Judecătorilor la care ar urmă să fie examinată ridicarea mandatelor membrilor permanenți și membrilor supleanți ai CSM”, a declarat în acest context Nina Cernat.

La fel, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, susține că a fost sesizat cu privire la unii dintre judecători care ar fi fost chemați să semneze pe foi albe sau semnături au fost colectate la câteva stații PECO din Capitală.

Pe de altă parte, fostul președinte al CSM, Victor Micu, a declarat inspecția ar putea fi calificată ca dovadă o încercare a membrilor CSM de ași păstra funcțiile cu orice preț.

Amintim că o cerere privind convocarea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor, semnată de 87 de judecători, a fost înregistrată pe 13 septembrie la Secretariatul CSM. În ordinea de zi pe care o propun semnatarii se regăsește ridicarea mandatelor actualilor membri permanenți și supleanți ai CSM.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie