Image-Description
Năstase, cu felicitări pentru Ludovic Orban: Să nu uitați de cei mai buni prieteni din R.Moldova
Politic 16 octombrie 2019, 10:29 | 1506

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, candidat al blocului ACUM la funcția de primar al municipiului Chișinău, l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru nominalizarea la funcția de premier al României. Năstase l-a rugat pe Orban să nu uite de „cei mai loiali și buni prieteni” din Republica Moldova.

„Dorința noastră de a dezvolta proiecte comune cu administrații de succes din România este esențială și constantă și va fi potențată de faptele noastre concrete care vor putea fi măsurate imediat după finalizarea alegerilor locale din Republica Moldova”, scrie Andrei Năstase, citat de Digi24.

Năstase i-a transmis succes lui Ludovic Orban și l-a asigurat că va susține o colaborare bună cu guvernul de la București.

„Vă dorim succes și reușite în noua funcție pe care știm sigur că o veți onora prin decizii corecte și echitabile pentru fiecare cetățean al României (...) Noi, cei din Blocul ACUM, singurii mesageri onești ai dorinței poporului din Republica Moldova pentru democratizarea, emanciparea și modernizarea societății noastre, vă transmitem sincere felicitări pentru nominalizarea, de către Excelența Sa, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la înalta și plina de responsabilitate funcție de prim-ministru al României. Vă asigurăm de prețuirea noastră pentru tot ce ați făcut și veți face în continuare pentru Chișinău și pentru Republica Moldova, pentru triumful democrației și al valorilor acesteia, valori care au fost puse în paranteze, în ultimii ani, atât la București, cât și la Chișinău”.

Liderul Platformei DA a vorbit și despre parcursul european al Republicii Moldova.

„Având certitudinea că Președintele României, domnul Klaus Ioahannis, va obține un al doilea mandat de Președinte al României și având în vedere seriozitatea cu care știm că veți aborda viitorul parcurs european al României, suntem convinși că vom găsi toate soluțiile care pot apropia și mai mult Republica Moldova de spațiul economic, social, cultural, istoric și național căreia aparține de drept, de România și de Uniunea Europeană”.

Opinia ta contează. Comentează!