Femeie salvată dintr-un incendiu
Social 13 martie 2024, 19:52 | 494

O contabilă a fost condamnată la 12 ani de închisoare. Femeia a fost acuzată de escrocherie și delapidarea averii străine. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

O femeie de 53 de ani din satul Târşiţei a ajuns la spital cu arsuri, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări, în seara zilei de marți, 12 martie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la stingerea flăcărilor au fost trimise trei echipe de salvatori și pompieri. Aceștia au stabilit că focul a cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul unei centrale de încălzire, cu suprafața de zece metri pătrați. Flăcările au fost lichidate complet după două ore. Proprietara locuinței a suferit arsuri de gradul II și III la membrele superioare. Femeia a fost transportată la spitalul raional Telenești. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost prinși marți, 12 martie, cu documente falsificate la frontiera Leușeni. Într-un caz, un bărbat avea un permis de conducere falsificat, ascuns în portofel. Acesta a recunoscut că ar fi dat pentru document 2 mii 500 de lei. Într-un alt caz, un cetățean care se deplasa spre Italia avea asupra sa o carte de identitate românească cu semne clare de falsificare. Cel de-al treilea cetățean se îndrepta spre Germania cu permis de conducere românesc falsificat. Bărbatul a declarat că a cumpărat documentul cu 350 de euro, pentru a putea continua să lucreze ca șofer. Cei trei riscă amendă de peste 32 de mii de lei, fiecare, sau până la doi ani de închisoare.

Contabila șef a unei asociații de economii și împrumut din raionul Ungheni a fost condamnată la 12 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată marți de Judecătoria Ungheni. Potrivit anchetei, femeia a comis 15 fapte de escrocherie, șase fapte de delapidare a averii străine, însușindu-și în perioada 2010-2016, de la persoanele care intenționau să depună bani în conturile de depozit a asociației de economii și împrumut, suma totală de 2 milioane 393 de mii și 661 de lei. De asemenea, a cauzat daune materiale la 66 de deponenți a asociației, în sumă totală de 2 milioane 443 de mii și 535 de lei, pe care ultimii nu i-au putut recupera. Contabila a fost încătușată în sala de judecată.

Opinia ta contează. Comentează!