Planuri privind demiterea Guvernului
Politic 13 mai 2020, 22:08 | 1814

Guvernul condus de Ion Chicu trebuie să cadă prin vot democratic în Parlament, iar în locul acestuia să fie instalat un Guvern nou în beneficiul oamenilor, nu în interesul unor grupări obscure. Declarația a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Despre schimbări profunde în politica de la Chișinău au vorbit astăzi și preșdinta PAS, Maia Sandu, dar și reprezentanții grupului ”Pro Moldova” și ai Partidului Șor.

Andrei Năstase susține că Republica Moldova are nevoie de o alt fel de guvernare, capabilă să scoată țara din impas și să restabilească reațiile cu partenerii externi.

Năstase a mai spus că partidul său ”va lua în considerare propunerile constructive venite din partea altor deputați, dar fără a accepta vreo formă de restaurație a regimului oligarhic”.În același timp, vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, a adăugat că Platforma DA ”a pregătiti și aproape a finalizat” textul unui moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Președinta Partidului Acțiune și Solidatritate, Maia Sandu, spune că și formațiunea pe care o conduce ar putea susține demiterea Guvernului Chicu și votarea unui alt Eexecutiv.

Liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, spune că nici nu e cazul să fie formalizată o nouă alianță sau să fie semnate acorduri de guvernare. Potivit lui, e nevoie de discuții cu PAS și Platforma DA pentru a stabili modul în care va fi demis actualul Guvern și va fi format un nou Executiv.

Iar Partidul Șor a transmis într-un comunicat de presă că va susține orice inițiativă privind demiterea Guvernului Chicu și că va sprijini numirea unui nou cabinet de miniștri. Formațiunea mai spune că nu intenționează să formeze coaliții sau alianțe majoritare. Guvernul și liderii coaliței de guvernare n-au reacționat la declarațiile formațiunilor din opoziție. Doar președintele Igor Dodon a scris pe Facebook că ”oamenii de bună-credință speră că le va ajunge minte politicienilor să nu arunce țara într-o criză politică pe timp de pandemie”. 

Opinia ta contează. Comentează!