Jurnalul orei 17, 18 Martie
Jurnalul orei 17:00 18 martie 2024, 17:53 | 602

Prezentat de Vasile Luchianu

Referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova ar urma să fie organizat în luna octombrie. În urma acestuia va fi modificată și Constituția, a declarat astăzi președintele Maia Sandu, într-o conferință de presă. Șefa statului le-a sugerat deputaților să înceapă cât mai curând procesul de organizare a plebiscitului.

Rușii sunt pregătiți pentru încă șase ani cu Vladimir Putin la conducere în urma unor alegeri descrise pe scară largă drept o farsă. Putin și-a asigurat un al cincilea mandat cu 87% din voturi, după ce i-a redus la tăcere sau i-a întemnițat pe toți principalii săi adversari, scrie France 24. În discursul său triumfalist, Putin a spus că se va concentra acum asupra Ucrainei.

Viceprimarul de Chișinău, Ilie Ceban, a fost audiat astăzi de către ofițerii Centrului Național Anticorupție în contextul unei proceduri contravenționale privind gestionarea bugetului municipal. Informația a fost confirmată de Serviciul de presă al CNA. „Sesizarea a fost depusă de niște incompetenți”, a reacționat Ilie Ceban.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie