Regina Elisabeta a II-a prezintă simptome uşoare, "asemănătoare unei răceli", a precizat Palatul Buckingham
Externe 21 februarie 2022, 19:12 | 636

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost testată pozitiv pentru COVID-19, informează Reuters şi AFP. Regina prezintă simptome uşoare, "asemănătoare unei răceli", a precizat Palatul Buckingham.

"Majestatea Sa se confruntă cu simptome uşoare asemănătoare unei răceli, dar se aşteaptă să continue sarcinile uşoare la Windsor în cursul săptămânii viitoare", a indicat Palatul Buckingham. Suverana "va continua să primească îngrijiri medicale şi va urma recomandările corespunzătoare", se precizează în comunicat.

Starea de sănătate a suveranei de 95 de ani, cel mai longeviv monarh în viaţă din lume, cu 70 de ani de domnie, s-a aflat în centrul atenţiei după ce a petrecut o noapte în spital în octombrie trecut din cauza unei probleme de sănătate, care nu a fost specificată, fiind ulterior sfătuită de medicii săi să se odihnească.

O sursă din anturajul familiei regale a dezvăluit săptămâna trecută pentru Reuters că prinţul Charles s-a întâlnit cu mama lui, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus. Sursa a precizat la acea vreme că suverana nu prezenta niciun simptom şi că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenţie, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!